tomidhues photomontage of cottage and new housetomidhues new house main elevationtomidhues new house interior kitchentomidhues new house interior living

Tomidhues, Royal Deeside

This proposal involves the improvement of a rural small-holding across from the Balmoral Estate with the renovation and extension of a beautiful little derelict cottage plus a new house built on the adjacent land.

 

 
The stone cottage is preserved as a new studio and living space with new bedrooms in a low key extension to the rear. The large site allows for a new house to be constructed adjacent to the cottage to form a sheltered arrangement of flexible buildings using simple materials that reference the original cottage and the rural location.

« back to projects

tomidhues cottage and house site layout
Powered by Red Paint